Sample menu:

Hírek:

2008.11.17:
Az oldal elindult!

 

 

Eseménynaptár:

2010. május 12. 14.00

Az IPOO modell. Tanulásmódszertani továbbképzés pedagógusoknak.

Előadó: Mező Ferenc Debreceni Egyetem adjunktusa

Helye: Tehetségponti Bázisiskola (KERI)

 

2010. június 2.

Mesterek és tanítványaik.

Térségi Tehetségnap

 

 

2010. június 14.

Tanulmányi kirándulás Budapesten.

A programban a  MNB Látogatóközpontjának, a Csodák Palotájának és a  Természettudományi Múzeumnak megtekintése szerepel

 

Tehetségnapi meghívó

Nyári táborok beszámolói

 

Sporttábor

A Géniusz tehetségsegítő program keretében tehetséggondozó táborra írt ki pályázatot az Oktatásért Közalapítvány. A Sátoraljaújhelyi Tehetségpont részeként pályázott a kiírásra az V. István Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola. A nyertes pályázatnak köszönhetően táborozhatott egy hétig 25 diák Pálházán a Hanyi Istók Túristaházban.

A tábor Ép testben ép elme, ép elméhez ép test tábor néven futott.

A táborba válogatott középiskolai diákok két területről kerültek ki. Az egyik csoportba a gazdasági területről válogatták a diákokat, a másik csoportba a sportban tehetséges diákok kerültek be.

A fent meghatározott elvek alapján a térség középiskolái ajánlottak diákokat.

A táborban a diákok két szekcióban folytatták a munkát. A sport szekcióban a diákok elsősorban a sporttevékenységekre helyezték a hangsúlyt, kihasználva ezzel meglévő adottságaikat, illetve fejlesztve a kooperatív készségüket, a csoportszellemet. Részt vettek kerékpártúrán, gyalogtúrán, evezős túrán, sziklát másztak. Mellette a logikai képességeik fejlesztése volt még hangsúlyos tevékenység. Logikai játékokkal, kártyajátékokkal.

A gazdasági szekcióban a középiskolai képzésben nem, vagy csak érintőlegesen oktatott Pénzpiaci ismeretek átadásával gazdagították tudásukat. Ehhez az intellektuális tehetségterülethez koherensen kapcsolódó a logikai, stratégiai, taktikai játékokkal való fejlesztést is beépítették a tábor programjába. Ugyanakkkor annak a célnak is eleget tettek, hogy a fizikai erőnlétükön is javítsanak. Ennek érdekében ezen diákok is részt vettek kerékpártúrán és gyalogtúrán. Azaz mindkét szekcióban az erős oldal fejlesztése mellett hangsúlyt helyeztek a gyenge oldal erősítésére is.

 Nagyon tartalmas egy hét van a 25 diák mögött. Fizikailag és szellemileg is fáradtan, de sok-sok élménnyel felfrissülve térhettek haza.

  Bihari Sándorné
    táborvezető                        Képes beszámoló hamarosan

vissza az elejére


 

Angol tábor

7-DAY-CAMP

             Az Oktatásért Közalapítványnak köszönhetően iskolánk, a Szepsi Laczkó Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, idén nyáron 2010. július 4 - július 11. között 20 tanuló részére 7-DAY-CAMP elnevezéssel nyelvi tábornak adott otthont.

A Sátoraljaújhelyi Tehetségpont támogatta pályázatunkat, melynek keretén belül több iskolatípusból és számos településről – Tolcsva, Encs, Sátoraljaújhely, Kenézlő, Sárospatak, Ricse, Károlyfalva és Karcsa – érkeztek a gyerekek. A pályázati kiírásnak megfelelően délelőtt angol és német nyelvi foglalkozások voltak, ahol többségében országismereti anyagok kerültek feldolgozásra változatos munkaformákban, időnként az Internet segítségével.

Délutánonként és esténként szabadidős tevékenységek zajlottak. Többek között libegőztünk, boboztunk, megtekintettük Széphalomban A Magyar Nyelv Múzeuma állandó és időszakos kiállításait. Természetesen a jó időt kihasználva gyalogtúráztunk, kerékpároztunk és kétszer is strandoltunk, vizifociztunk. Esténként játékos vetélkedő, sportolás a tornateremben, az állandó biliárd és asztalitenisz partik, valamint az esti közös mozizás – adott nyelven megtekintett és feldolgozott filmek – tette változatossá a hetet.

A programból nem hiányozhatott a 6 órás önismereti tréning sem, melyet Palicz Istvánné pszichológus tartott, valamint a kézműves foglalkozás, mely még a fiúk körében is sikert aratott.

Ezúton szeretném megköszönni az Oktatásért Közalapítványnak, a Sátoraljaújhelyi Tehetségpontnak, valamint iskolánk vezetésének a támogatását a pályázat benyújtásával kapcsolatban. Ugyanakkor nem jöhetett volna létre a program a lelkes kollégák – Oláh Gréta, Szerdi Hajnalka, Deák Sándor –, a nyitott és kreatív gyerekek nélkül, akik így búcsúztak tőlünk:

            „Lesz jövőre is? Mert mi jövünk.”

Reménykedjünk.

 Csizmadia Jánosné
      pedagógus

vissza az elejére


 

 

 

Meghívó

 

A Sátoraljaújhelyi Tehetségpont szeretettel hívja és várja az érdeklődő pedagógusokat, szülőket, diákokat a

 

2010. évi Tehetségnapi rendezvényére,

 

melyen bemutatkoznak a 2009/2010. tanévben kiemelkedő eredményeket elért tanítványok és mestereik

 

A rendezvény védnöke:

Szamosvölgyi Péter

 

 

A rendezvény helyszíne: V. István Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

A rendezvény időpontja: 2010. június 2.     14.30

 

 

vissza az elejére