Projekt leírása

Progjekt címe:

KOMPLEX TELEP-PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA SÁTORALJAÚJHELYEN

 

Projekt azonosító száma:
TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0078

 

Projektgazda:
SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

 

 

Több mint 148 millió forintból valósult meg Sátoraljaújhelyben az a komplex telepprogram, amely a város hat utcájában élő hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatását és társadalmi integrációját  segítette. A program főpályázója a sátoraljaújhelyi önkormányzat, konzorciumi partnerei a Türr István Képző és Kutató Intézet és a Zemplénért Civil Szervezetek Szövetsége. A Türr István Képző és Kutató Intézet 55 főnek szervezett szakmai képzést. Kerti munkás, Betanított parkgondozó, Családellátó, Betanított gyógynövénygyűjtő és –termesztő és Betanított kőműves és festő képzésen vettek részt a hallgatók. A kőműves gyakorlatot a Csillagpont Szolgáltató Ház Hunyadi utca 8. alatti átalakítása során szerezték meg a képzésben résztvevők, akik a régi kerítés helyett közel 40 méteres új kerítésfalat építettek.

 

A képzéseken túl családi napot is szerveztek az itt élőknek a Türr István Képző és Kutatóintézet munkatársai együttműködve a sátoraljaújhelyi Egyesített Szociális Intézmény valamint a Zemplénért Civil Szervezetek Szövetsége munkatársaival. A nyári rendezvényen a sütő-főző program, egészségügyi szűrés, gyerekműsor várta a szegregátumban élőket. A helyi roma önkormányzat vezetője szerint sok olyan eleme volt ennek a programnak, amelyet szívesen megtartanak a jövőben is – ilyen például a cigánykonyha, amely a hagyományos cigány gasztronómia és a modern konyha ötvözését jelentette

 

A program a segítőkről sem feledkezett meg. Kötelességeink hálójában, avagy ki segít a segítőknek? címmel Tarr-Nagy Mónika pszichológus tartott előadást arról, hogyan tudják jobban kezelni a munkájukban keletkező konfliktushelyzeteket, hogyan előzhetik meg a kiégéssel fenyegető testi és lelki problémákat.

 

 

Copyright © Sátoraljaújhely Város Önkormányzata